16. 3. 2015

Filmový tip/Movie tip

Asi rubriku "Film na víkend" přejmenuji na pondělní filmové tipy;-) Česká televize se překonává a dneska dává na dvojce od 21:50 dánský film

Hon. 

Mads Mikkelsen hraje učitele v mateřské škole Lucase, kterého jedna z holčiček obviní ze zneužívání jen proto, že neopětuje její dětskou lásku. A rozjede se hon na člověka dosahující celkem brutálních rozměrů. Zápletka vychází z předpokladu, že děti nelžou, což ve filmu několikrát zazní. Myslíte si, že děti nelžou?

Kromě dobrého filmu se pokocháte dánskými interiéry s lampami od dánského architekta Poula Henningsena, které v Dánsku a nejen tam frčí stále, i když on je už skoro 50 let mrtvý. 

Movie tip

I should rename the posts "Movie for the weekend" to Monday movie tips. Czech TV is better and better and today you can watch a Danish movie called 

The Hunt.

Mads Mikkelsen is a teacher in kindergarten whom one of the little girls accused of abuse just because he didn't return her child love. And the manhunt starts reaching pretty brutal proportions. The plot is based on the assumption that children don't lie. Do you think that children don't lie?

Not only it's a good movie but you will also have an opportunity to enjoy Danish interiors with lamps from Danish architecture Poul Henningsen. His lamps are still very popular even though he is almost 50 years dead.

Žádné komentáře:

Okomentovat