27. 3. 2015

Jak bydlí ostatní?/How others live?

Prohlížíte si rádi fotky interiérů? Já ano a tuhle zálibu si pěstuji již od dětství, kdy měli rodiče doma každý měsíc časopis Bydlení. S příchodem IKEA do Československa v roce 1991 (Jsem se poučila, že IKEA je iniciálová zkratka a jako taková se v psaném projevu neskloňuje.) se mojí oblíbenou stala kniha !Domov a bydlení".

A doma mám katalogy IKEA od roku 2005. Dokonce se mě jednou ptali známí, které jsem pozvala domů na večeři, jestli v IKEA pracuji;-)

S příchodem Internetu se možnosti šmírování interiérů a snění nad tím, jak by jednou mohl vypadat můj vysněný, výrazně zvýšily. Jeden ze zdrojů je Pinterest, který všichni, co ho známe, milujeme a vy, co ho ještě neznáte, se o to nepokoušejte. Protože, jak jednou nakouknete, jste chyceni do spárů největšího žrouta času.

A tak jestli vás interiéry baví stejně jako mě, tady je několik stránek ze světa, kde se kromě kochání se krásným nábytkem a dekoracemi, dozvíte i to, kdo v bytě bydlí, co dělá, jak byt zařizoval, atd.

Americký Homepolish se specializuje na přeměnu bytů a kanceláří. Najdete tam krásné, vzdušné interiéry z NYC, San Francisca, Los Angeles nebo třeba Chicaga.

zdroj
Jestli vás zajímají i lidé, kteří v bytě bydlí, co dělají, jaké jsou jejich oblíbené kousky nábytku v bytě doporučuji český web O bytech a lidech

Nebo francouzskou obdobu The socialite family.

zdroj
Nebo německou obdobu Freunde von Freunden (stránky jsou v angličtině).

Nebo japonskou obdobu Lifecycling.

zdroj
Máte-li rádi skandinávský design, tak se rozhodně pokocháte na stránkách švédské realitní kanceláře Fantastic Frank

zdroj
How others live?
Are you a fan of interior design? I am and I have liked it since I was a child when my parents bought magazine Bydlení (Living) every month. When IKEA entered the Czechoslovakian market in 1991, my favorite book was "Home and Living". 

I have IKEA catalogs from 2005 at home. Friends of mine once asked me when visiting my place for dinner, whether I work for IKEA:-)

Thanks to the Internet, the possibilities of checking out others' rooms and dreaming of how mine might look like once increased significantly. One of the sources is Pinterest, which all of us who know it, love. If you don't know Pinterest, don't even try it, or you will be caught in the clutches of a monster time guzzler.

If you like interiors as I do, here are some webpages from around the world where you can admire beautiful spaces, furniture and decorations, and also get to know the people who live there, what they do, how they decorated their homes, etc. 

American Homepolish focuses on transforming homes and offices. You will find their lovely and airy interiors in NYC, San Francisco, Los Angeles or Chicago.

source
If you are interested in the people who live in the places pictured, their jobs and what are their favorite pieces of furniture, then I'd recommend Czech website O bytech a lidech (About flats and people) 

Or French site The socialite family.

source
Or German Freunde von Freunden (in English).

Or Japanese Lifecycling.

source
If you like Scandinavian design then you will love the webpage of the Swedish real estate agency Fantastic Frank.

source

Žádné komentáře:

Okomentovat