3. 11. 2014

Potraviny podporující tvorbu mléka/Foods that boost milk supply

Všechny příručky a rady na Internetu uvádějí seznamy potravin, kterým se má kojící žena vyhnout. Po narození dcery jsem sice dokázala zpaměti vyjmenovat všechno, co jako kojící matka jíst nemám, ale odpovědi na otázku Co bych naopak jíst měla? se mi nedostávalo. 


Hodně pijte! Vodu, kojící čaje. Vypijte sklenici vody při každém kojení. Bývá to trošku triky. Když hodně pijete, potřebujete častěji na záchod. A při procházkách s kočárkem po parku, to bývá někdy problém.

Pravidelně jezte! Dobrá rada nad zlato, já vím. Kde vzít čas se najíst nebo snad si něco i uvařit? Neodmítejte nikoho, kdo se nabídne, že přinese něco k jídlu. Maminka, babička, tchýně, kamrádka, manžel.... Mějte připravené do zásoby pro stav nouze cereální tyčinky. Navařte si kotel polévky.

A pokud to kojení nejde, neváhejte vyhledat pomoc laktační poradkyně!

P.S. Až seženu pivní kvasnice, bude recepis na kojící sušenky;-)

Foods that boost milk supply

All guide books about breastfeeding and advises on Internet are full of lists of food which the breastfeeding mom should avoid. After my daughter was born I was able to name by heart everything what I should not eat as a breastfeeding mom. But it was very difficult to find what foods boost the milk supply.


Drink a lot! Water, special breastfeeding teas. Drink a glass of water during every breastfeeding session. It might be tricky sometimes. If you drink a lot, you will need to pee more often. And sometimes it might be a problem during a walk with a stroller in the park.

Eat regularly! Good advice is better than gold, I know. Where to find time to eat or even cook something? Do not decline anybody who offers you to bring anything to eat. Mother, grandmother, mother-in-law, friend, husband... For emergency cases have supply of cereal bars. Cook a pot of soup.

And if you have problems with breastfeeding, do not hesitate to get help from lactation consultant!

P.S. Once I get the brewers yeast, there will be the recipe for the lactation cookies;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat