16. 1. 2015

Úča musí pryč!

Tentokrát to nebude film, ale doporučím vám návštěvu divadla. Máte již dítě školou povinné nebo vás tahle radovánka ještě čeká nebo už máte povinnou školní docházku svých dětí za sebou nebo jste snad učitelka? Pokud jste alespoň jednou odpověděla ano, pak právě pro vás ale nejen pro vás je komedie německého režiséra Lutze Hübnera

Úča musí pryč!

jako stvořená. Pět rodičů se sejde s třídní učitelkou 5. B, aby jí pěkně zostra oznámili, že by vzhledem ke špatné atmosféře ve třídě a zhoršenému prospěchu žáků měla třídu přenechat jinému pedagogovi.

Výborná komedie se skvělým hereckým obsazením. Linda Rybová hraje super mrchu, Kateřina Winterová křehkou matku samoživitelku, Igor Chmela nezaměstnaného otce, který bere vzdělání své dcery velmi vážně, David Prachař a Jana Janěková ml. manželský pár, který trpí přestěhováním z Prahy a Petra Špalková učitelku.

Představení se hraje nejen v divadle Palace na Václavském náměstí v Praze ale i v jiných městech ČR.

Jedna zajímavost na konec. David Prachař a Linda Rybová jsou životními partnery v reálném životě, stejně jako Jana Janěková ml. a Igor Chmela.

Theater visit

This time I will not recommend you a movie but a theater play. Do your kids go to school or is this kind of joy still in front of you or are your kids successfully already out of school or are you a teacher? If you answered yes to at least one, then the comedy from German writer Lutz Hübner

Mrs. Miller must go!

is perfect for you.

Five parents meet with a teacher of their kids in order to announce her that due to the worse atmosphere in the class and worse performance of the kids they want her to withdraw.

Excellent comedy with great actors (at least in the Czech version).

You can see the play in the theater Palace on Wenceslas Square and also in other cities across the Czech Republic.


Žádné komentáře:

Okomentovat