20. 1. 2015

Zábavička na pár minut/Activities to keep your kid busy

Chcete si vypít kávu? Záměrně nepíši v klidu, protože víme, že to už delší dobu nejde a ještě nějaký ten pátek nepůjde, alespoň pokud je ratolest nablízku. Potřebujete vyřídit důležitý telefonát? Chtěla byste si odskočit na toaletu bez doprovodu? Musíte dovařit večeři, než se táta vrátí z roboty?

Nabízím pár tipů, jak dítě na chvilku zabavit. A kromě toho, že získáte pár desítek minut, si vaše dítko pocvičí i jemnou motoriku. Neříkám, že fungují vždycky a všechny, ale věřím, že si vaše sluníčko najde něco, čím se zabaví alespoň na 10 minut. Nebo jsem příliš optimistická?

1. Napusťte dítěti do umyvadla nebo dřezu vodu a dejte mu několik plastových nádob. 
Představa vytopené kuchyně mě děsí. Nesplňuje to zásadu, že následným úklidem musím strávit méně času, než kolik času jsem získala navrhovanou zábavou.

1. Vybavte dítě otevřenou plastovou lahví a spoustou mašlí, ať jich co nejvíce nastrká do láhve.


2. Vyndejte různobarevné plastové kelímky na pití nebo plastové misky nejrůznějších tvarů. A nechte se překvapit, co všechno s nimi dítě dokáže. Moje dcera třeba miluje plastové formičky na vosí hnízda.


3. Nechte dítě navlékat gumičky na plechovku. 


4. Na podzim nasbírejte kaštany a uchovávejte v plastové láhvi od mléka. Děti je rády vysypávají a někdy i rády znovu dávají zpět.


5. Schovávejte si korkové špunty. Podobně jako kaštany je to zaručený zdroj zábavy.


6. Založte sadu prázdných plastových nádobek včetně víček různých tvarů a uvidíte, jak si s tím vaše dítko vyhraje. 


7. Do misky nasypejte cereálie různých tvarů a nechte dítě přebírat. Kromě toho, že se zabaví, dá si i malou svačinku.


8. Ukažte mu, jak navlékat cheerios na provázek. A máte svačinku z krku nebo na krku?


9. Do misky nasypejte cukr nebo mouku a nechte dítě kreslit tvary, číslice nebo písmena dle předem připravených vzorů.


10. Nechte dítě přesunovat lopatičkou kamínky, kaštany, mince, fazole.



Activities to keep your kid busy
Do you want to drink your coffee? On purpose I didn't write quietly because as we all know that never happens and won't happen for some time at least when the kid is around. Do you need to make an important phone call? Do you want to go to the bathroom on your own? Do you have to finish the dinner? 

Here are few tips how to entertain your kid for few minutes while s/he will also practice the fine motor skills. I don't say that all of them always work, but I hope that your little sunshine will be entertained for at least 10 minutes. Or am I too optimistic?

1. Let the kid play in the sink with water and few plastic cups. 
I am scared of the flood in the kitchen. It doesn't match my rule that cleaning time has to be shorter than the time I gained by the suggested activity. 

1. Give your kid open plastic bottle and lots of ribbons. Let's see how many s/he will manage to push in or out.



2. Take out the colorful plastic cups. And you might be surprised how much your kid will like to play with them, My daughter loves the plastic forms for the Xmas cookies (vosí hnízda).



3. Let the kid play with rubber bands and a can. 



4. Collect horse chestnuts in the autumn and keep them in the plastic bottle. Kids love to take them out and sometimes even put them back. 



5. Collect corks, similar like horse chestnuts they can bring lots of fun. 



6. Establish a set of empty plastic bottles including the covers of various sizes and you will see how much your kid will like to play with them. 



7. Put different kinds of cereals into the bowl and let the kid to pick them. Besides the entertainment they will also get a little snack. 



8. Show your kid how to make a cheerio necklace. And again no worries about snack. 



9. Pour sugar or flour into the bowl and let the kid write and draw different shapes, letters or numbers according to the prepared patterns. 



10. Let the kid transfer stones, horse chestnuts, coins or beans by using a little shovel. 



Žádné komentáře:

Okomentovat