16. 6. 2015

Retro is not dead

Ať se mlaďoši smějou a svoje nejapný poznámky si strčí do kapsy. Já se na retro v Lidlu celkem těším. Už teď přemýšlím, jestli to mléko v pytlíku donesu domů nebo zažiji ten pocit, kdy vám něco stéká po noze a vy víte, že moč ani plodová voda to na 100% nebudou.

Gothaj je možná považovaný za salám chudých, ale já mám ty krásné vzpomínky z dětství, kdy jsme si s mámou koupily deset deka gothaje a snědly ho pěkně na ulici z papíru. Dělám to někdy i teď a kolouch baští se mnou.

Metro dezert je moje láska a i když se vždycky snažím nesežrat najednou všechny štráfky, nikdy se mi to nepodaří. Nedávno jsme diskutovali, proč se jmenuje Metro. A fakt na počest otevření první trasy metra v Praze v roce 1974 a od té doby se i vyrábí.

Když koukám na tu nabídku, tak kolouchům koupím rýžové burizony a budou mít i ty ochucené barevné. Kam se na to hrabou všechny ty zdravé dětské sušenky ze špaldové mouky;-)

Pedro, žvýkačka, která ztratila chuť po pěti žvýknutích, ale byla boží, protože jiná k dostání nebyla. V nabídce mi trochu chybí šumák nebo vitacit. Zrovna nedávno jsem Kocourovi vysvětlovala, že kdo nelízal Vitacit z dlaně, jako by nebyl.

Jak si to tak prohlížím, vyvolává to spoustu vzpomínek na lidi, místa, zážitky... Vlhnou mi oči, konec!

Retro is not dead


I don't care if the youngsters are laughing - they can keep their comments to themselves: I am looking forward to the retro offer in Lidl. I am already wondering whether I will safely bring home the milk in a plastic bag or if I will experience the feeling when a liquid is running down on your leg and you are 100% sure that it is neither urine nor amniotic fluid.

Gothaj might be know as salami for the poor, but I have only beautiful memories from my childhood when my mom would buy a hundred grams and we would eat it from the paper before we got home. Now I sometimes do it myself and my kid eats it with me.

Metro chocolate dessert is my love. I always try not to eat all the pieces at once but I am never successful. Recently we discussed why is it called Metro. It turns out that it was originally made for the opening of the first metro line in Prague in 1974.

When I look at the offer, I know that I will buy for my kids a bag of puffed rice and also the colorful flavored one. Something much better than all those super healthy kids cookies made from spelt flour;-)

Pedro, a chewing gum which lost its flavor after you chewed like 5 times. But it was cool, because there were no others. In the Lidl offer, I am missing šumák (sherbet) and vitacit. Only recently I explained to Kocour what was vitacit and that those who did not lick it from their palms were dead.

Going through the offer bring up lots of memories of people, places, experiences... My eyes are getting wet! The end.

Žádné komentáře:

Okomentovat